DIA 14. FAREM DEL PORT UN CENTRE ECONÒMIC I ESPORTIU DE REFERÈNCIA ECONÒMICAMENT VIABLE I SOSTENIBLE

Alfons Canela, candidat de Junts per Mataró, ha visitat avui les instal·lacions del Port de Mataró, on ha destacat que compta amb unes intal·lacions fantàstiques però que no sabem utilitzar com a ciutat. Davant d’això proposem la sessió de la gestió a un privat per a que se li doni la projecció que en tants anys no s’ha aconseguit per tal de revitalitzar aquesta àrea i que el front marítim llueixi, fent de Mataró capital del Maresme i del mar.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 13. DESENVOLUPAREM UN NOU MODEL DE POLICIAL LOCAL DE PROXIMITAT QUE SIGUI EFECTIU I EFICIENT

Des de la seu de la Policial Local de Mataró, el candidat a l’alcaldia, Alfons Canela, amb membres del futur equip de govern, ha manifestat que la seguretat i el civisme són un repte del proper mandat a la ciutat i que des de Junts per Mataró ho assumim com una prioritat. Per això,desenvoluparem un model policial proxpolen que els agents coneguin el territori, siguin propers a la gent i treballin de forma col·laborativa amb ells, fomentant laparticipació ciutadana. A més, crearem la figura del gerent de seguretat per tenir una visió transversal d’aquest àmbit, des de temes socials fins a delinqüència.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 12. PROMOCIONAREM LES CINC SÈNIES ENTRE ELS CIUTADANS COM A GRAN ESPAI VERD PROTEGIT I ORIGEN DE PRODUCTES LOCALS

L’alcaldable de Junts per Mataró, Alfons Canela, a la zona agrícola protegida de les Cinc Sènies ha anunciat lacreació de la marca Cinc Sèniesper promocionar i donar un plus als productes de pagesia local de la zona. També aposta peraprofitar les àrees que estiguin en desúsperquè les entitats i escoles de la ciutat en treguin profit i donin a conèixer tan la zona com elfoment de l’anella verda, on construiremmés i millors accessosperquè la riera de Sant Simó no faci de barrera natural.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 11. TREBALLAREM AMB ENTITATS VEÏNALS I SOCIALS DELS BARRIS PER VERTEBRAR UN PROJECTE DE CIUTAT INTEGRADOR

Els barris són l’espina dorsal de la vida i la cohesió social a la nostra ciutat. Des de Junts per Mataró per unprojecte global de ciutat però que alhora sigui integrador per a tots els veïns i veïnes, tenint en comptes les problemàtiques i necessitats de cada zona de la ciutat, de cada barri. En definitiva, apostem per construir una ciutat de tots i per a tots. És per això que el nostre alcaldable, l’Alfons Canela, ha estat visitant entitats i associacions dels diferents barris i, sobretot,parlant amb la gent a peu de carrer. Creiem en un Ajuntament proper a la gent i al servei del ciutadà.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 10. FOMENTAREM LES ACTIVITATS CULTURALS I DE BARRI ENTRE LA CIUTADANIA COM A MECANISME DE COHESIÓ SOCIAL I CÍVICA

En motiu de la festivitat de la Romeria Rociera, al candidat a l’alcaldia de Junts per Mataró, l’Alfons Canela, ha reivindicat una aposta cultural que arribi a tots els barris i on les tradicions de les entitats culturals i associatives de Mataró estiguin recolzades per part de l’Ajuntament.

Entres les nostres mesures, destaquen:

· Crearem de la Xarxa Cultura-Escola, per vincular centres educatius i oferta cultura amb la que donar a conèixer l’art i les tradicions locals amb activitats ludicoculturals.

· Potenciarem el projecte Façanes amb encant per acabar amb la imatge trista i grisa que molts ciutadans tenen de Mataró.

· Crearem la Taula de la Cultura per escoltar tan entitats com particulars, artistes locals i d’altres vinculats a temes culturals, amb la intenció d’ajudar-los en la promoció i divulgació de la seva activitat, tan a nivell català com de fora Catalunya.

·Crearem un Auditori–Conservatori Municipal (amb l’Escola de Música) per proporcionar un espai polivalent a les entitats i artistes locals, tan amateurs com professionals, i poder acollir esdeveniment culturals d’alt nivell.

·Impulsarem un Gremi de Llibreters Local per incentivar el treball conjunt en el foment i promoció de la lectura així com l’organització d’esdeveniments literaris

Read More
Junts Per Mataró
DIA 9. PROMOUREM LES ACTIVITATS ESPORTIVES LOCALS COM A HÀBITS SALUDABLES PER A TOTA LA POBLACIÓ

Aquest cap de setmana hem participat a la mitja marató de la ciutat, on hem aprofitat per reivindicar la nostraaposta per l’esport com a èxit de la societat civil, raó per la qual des de l’Ajuntament l’haurem d’acompanyar i ajudar en aquesta tasca, i com a eina d'inclusió de persones amb discapacitat de qualsevol tipus.

En aquesta línia, algunes les nostres propostes que durem a terme un cop l’Alfons Canela sigui l’alcalde seran:

·Crearem nous circuits esportius a l'aire lliure adaptats a tots els públics i mantenir els ja existents.

·Ampliarem l'obertura dels patís de les escoles publiques per fer pràctica esportiva dirigida per monitoratge especialitzat amb integració social i esport. (Patis Oberts).

·Crearem la figura del recaptador de patrocinadors destinat a ajudar als clubs a obtenir suport econòmic d'empreses locals o de fora de la ciutat.

·Impulsarem l’esportnomia: la potenciació de la indústria al voltant de l'esport.

·Treballarem a nivell local i comarcal per tal que Mataró sigui seu dels Jocs Special Olímpics.

·Potenciarem la natació i els esports nàutics i de platja per a tothom com a ciutat literal que som.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 8. APOSTEM PER UNA CANDIDATURA TRANSVERSAL I DINÀMICA AMB PERFILS MOLT DIFERENTS PER ARRIBAR A TOTA LA CIUTAT

L’alcaldable de Junts per Mataró, l’Alfons Canela, ha presentat públicament aquest dissabte els principals membres de la candidatura que l’acompanyen per format el futur govern de la capital del Maresme.

Canela ha destacat la transversalitat de la candidatura, que compta amb independents i personalitats d’àmbits molt diferents, que van des del sindicalisme i autònoms fins a joves i membres de l’àmbit cultural, que també provenen dels diferents barris de la ciutat. L’aposta per perfils tan diferents és per poder arribar a tots els sectors de la població i els seus barris, amb l’objectiu de fer de Mataró una única ciutat mitjançant un projecte integrador i de futur.

Alguns dels membres que acompanyen a l’Alfons Canela són Isabel Martínez (núm. 2), jutgessa i exregidora de Benestar Social que repeteix a les llistes; Xavier Ausiró (núm. 3), representant sindical; Montserrat Guardiola (núm. 4), empresària local; Xavier Font (núm. 4), enginyer civil i autònom; i Víctor López (núm. 5), politòleg i membre de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC).

Read More
Junts Per Mataró
DIA 7. ESCOLTAR A LA GENT ÉS LA NOSTRA PRIORITAT. PORTAREM L’AJUNTAMENT A TOTS ELS BARRIS

Avui hem instal·lat un sofà a la Plaça de Santa Maria i la Plaça Santa Anna perquè els ciutadans que ho vulguin poguessin conversar amb el candidat a l’alcaldia de Junts per Mataró, l’Alfons Canela.

Hem fet aquesta acció perquè per a nosaltres les persones són la prioritat de tot el projecte. Escoltar la seva veu, les seves opinions i inquietuds és la base del nostre projecte de ciutat. Cal portar l’Ajuntament als carrers i als barris per estar en constant contacte amb el feedback ciutadà. La participació és un repte mai resolt que nosaltres ens hem proposat afrontar. El Mataró del futur és un projecte de tots, per això des de Junts per Mataró sempre estem i estarem oberts a escoltar-vos. Perquè només junts ho farem possible!

Read More
Junts Per Mataró
DIA 6. REVITALIZAREM L’EIX COMERCIAL DEL CENTRE QUE VA DES DE PLAÇA DE CUBA FINS A PLAÇA GRAN PASSANT PER TERESES, SANTA ANNA, RIERA I SANTA MARIA

Alfons Canela ha visitat la Plaça de Cuba per explicar les grans apostes de comerç de Junts per Mataró. És imprescindible impulsar l’eix Plaça de Cuba–Plaça de les Tereses–Riera–Plaça Santa Anna–Plaça Gran com a motor econòmic i comercial del centre però també per fomentar aquesta dinàmica a la resta de barris de la ciutat, duent a terme modificacions urbanistes i de mobilitat que incentivin un major trànsit de persones, garanteixin la seguretat i revitalitzin la ciutat cohesionant-la i fent-la més agradable.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 5. RECUPERAREM L'AUTONOMIA DE L'HOSPITAL DE MATARÓ I ASSEGURAREM LES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL SANITARI

L'equip de Junts per Mataró avui s'ha reunit amb la direcció de l'Hospital de Mataró per escoltar les seves demandes i explicar el projecte santiari de la candidatura. Alfons Canela ha afirmat que liderarà la recuperació de l'Hospital de Mataró, apostant per garantir l'autonomia i la viabilitat econòmica del Consorci Sanitari del Maresme (CSM), apostant per l'ampliació de l'Hospital i fent d'aquest un vertader hospital universitari i incrementant les inversions en els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la nostra ciutat, complint així amb les iniciatives del ple municipal i complint amb els acords parlamentaris. Treballant per tenir un hospital modern i uns CAPs potents podrem garantir un servei sanitari i assistencial de qualitat pels nostres veïns i veïnes alhora que millorarem les condicions laborals del personal sanitari.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 4. IMPULSAREM EL COMERÇ LOCAL DESENVOLUPANT EL PACTE DEL COMERÇ I CREANT LES ÀREES DE PROMOCIÓ ECONÒMICA-URBANA

El candidat de Junts per Mataró, Alfons Canela, a visitar diversos comerços del Centre per explicar el projecte de revialització del comerç local. Les principals mesures un cop governem seran, en primer lloc, donar suport al Pacte del Comerç, que actualment no s'està complint i que és el punt de partida per treballar tots plegats per reactivar economicament la ciutat i posicionar-la com a eix comercial a la comarca. I, en segon lloc, crearem les Àrees de Promoció Economica-Urbana previstes per la Generalitat de Catalunya, on els diferents comerciants d'una zona podran designar un gestor perquè s'encarregui del bon funcionament, supervisant coses tan bàsiques i essencials com la nateja, la seguretat i que no hi hagi locals buids. En definitiva, mesures per tirar endavant el comerç de Mataró!

Read More
Junts Per Mataró
DIA 3. TRASLLADAREM L’ESTACIÓ DE TREN AL PARC CENTRAL PER ALLIBERAR EL FRONT MARÍTIM DEL MARESME I ARRIBAR A TOTS ELS BARRIS

El dilluns 13 de maig el candidat a l’alcaldia, Alfons Canela, ha anunciat davant de Rodalies RENFE la proposta de traslladar la línia R1 cap a l’interior perquè des de Junts per Mataró “apostem per una mobilitat eficaç i eficient. Volem que la nostra ciutat estigui ben connectada amb tota la comarca i amb la ciutat de Barcelona”, ha exposat el candidat.

Aquest canvi de l’entramat ferroviari passaria del front marítim a anar paral·lela  a l’autopista C-32, tal i com estableix el Pla Territorial de Mobilitat de Barcelona, i construint una nova estació al Parc Central i una altra al barri de Cerdanyola, de manera que la mobilitat ten tren sigui accessible per a tots els barris de la ciutat, obrint així també la porta als trens exprés de Mataró a Barcelona.

Per finançar aquest projecte s’utilitzaran íntegrament els recursos que generi el peatge de Vilassar de Dalt i les inversions d’ADIF. Amb això aconseguirem que els mataronins i mataronines no hagin d’assumir el cost de les taxes de congestió que establirà l’Ajuntament de Barcelona i que aquests diners repercuteixin en positiu directament sobre els ciutadans de Mataró.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 2. EL PRESIDENT PUIGDEMONT AFIRMA QUE ALFONS CANELA ÉS LA MILLOR OPCIÓ PER L’ALCALDIA DE MATARÓ

EL PRESIDENT PUIGDEMONT AFIRMA QUE ALFONS CANELA ÉS LA MILLOR OPCIÓ PER L’ALCALDIA DE MATARÓ

El dissabte 11 de maig es va celebrar l’acte central de campanya a la Plaça de Can Xammar on van assistir més de 250 persones per donar el seu suport a Junts per Mataró. Aquest acte va comptar les intervencions de l’alcaldable Alfons Canela, l’advocat Jaume Alonso Cuevillas i la diputada Míriam No gueras, així com amb la connexió en directe des de Waterloo (Bèlgica) amb el President Carles Puigdemont i l’assistència del Conseller d’Interior, Miquel Buch.

Canela, en la seva intervenció, va explicar que l’objectiu d’aquesta candidatura és posar Mataró al centre de tot perquè durant massa temps se’ns ha deixat de banda estant governada per gent que no es creu el nostre potencial. I Mataró no és perifèria de res, tot el contrari: ha de recollir i assumir la capitalitat maresmenca i erigir-se com a 8ena ciutat de Catalunya que és.

El candidat de Junts per Mataró va destacar que entre les seves prioritats hi ha les persones, la seguretat i la neteja. Les persones perquè com a polítics considera una obligació donar cobertura a totes les persones en situació de vulnerabilitat i ajudar que assoleixin la plena autonomia. La seguretat perquè s’ha permès que algunes zones de Mataró es degradin i la policia no s’adapti a les noves necessita, fet que evidencia que ens cal un nou model de policia de proximitat amb perspectiva global. I la neteja perquè tenim una ciutat bruta i deixada mentre el govern socialista fa una mala gestió de la concessió privada.

Read More
Junts Per Mataró
DIA 1. JUNTS PER MATARÓ IMPULSARÀ LA CREACIÓ D’UNA PISCINA OLÍMPICA

JUNTS PER MATARÓ IMPULSARÀ LA CREACIÓ D’UNA PISCINA OLÍMPICA

El divendres 10 de maig l’alcaldable de Junts per Mataró, Alfons Canela, es va reunir amb representants del Centre Natació Mataró (CNM) per donar resposta tot un conjunt de demandes que havíem formulat.

Canela i CNM van acordar incorporar al programa electoral la construcció d’una piscina de dimensions olímpiques i impulsar aquest projecte un cop governem, ja que és una demana que dóna resposta tot el que volem per a la ciutat: donar capitalitat a Mataró, ubicar-la com a referent en el món dels esports, obrir-nos al mar i és motor de promoció econòmica, d’ocupació i exemple dels hàbits saludables que volem pels mataronins i mataronines.

Read More
Junts Per Mataró